Ясен Петров след точката: Хвърлянето на младите беше напълно планиран ход

729
ясен петров северна ирландия

Националният селекционер Ясен Петров изглеждаше доволен минути след края на мача в Белфаст, в който отборите на България и Северна Ирландия направиха нулево равенство, спечелвайки първите си точки в световните квалификации.

След двата тежки мача, завършили с поражение за България, родният тим все пак се поздрави с точка, макар играта ни отново да не бе кой знае колко впечатляваща. Все пак Ясен Петров показа задоволство от начина, по който отборът му е отговорил на битката.

Селекционерът със сигурност предприе риск с пускането на млади централни бранители и вратар, трима от които дебютираха с националната фланелка. По неговите думи обаче това не е било риск, а напълно планиран ход от негова страна.

„Двата отбора се сбиха, искаха победата. Ние знаехме как ще играе Северна Ирландия. Очаквахме силов футбол и те ни го предоставиха. Да не забравяме, че те бяха по-свежи, защото играха контрола с тотално различен състав, а ние през това време играхме два тежки мача. Видя се умората.

Все пак точката е справедлива, защото както можехме да спечелим в самия край, така и Северна Ирландия можеше да спечели.

Тази точка обаче е ценна, най-вече заради младите играчи, да си повярват, че могат. Вкарахме ги всичките в защита, може би за вас изглежда риск, но те се справиха. Да пуснем младите играчи днес беше планирано, не искахме да ги хвърлим срещу Швейцария и Италия.

За малкото време, което прекарахме заедно, това е продукцията. Надявам се в следващите месеци и с контролите, които ще играем, да има подобрение.

Ние изразходвахме много енергия, за да ги неутрализираме, което направи така, че силите ни тотално приключиха накрая. Общо взето футболът отсъстваше, но това е част от играта, а и Северна Ирландия обикновено играе така.

Ние правим всичко възможно да подобряваме нивото си. Търсим лидерите си, можеше и с три точки да си тръгнем, но резултатът е справедлив.

Аз смятам, че въпреки голямата умора, ние отговорихме на битката. Тотално отговорихме на битката“, сподели той.

Коментари