Алберт Попов с нов рекорд – 6-то място в Шладминг!

1561
Алберт Попов

Българският състезател Алберт Попов участващ в провеждащото се състезание по ски слалом в Шладминг, Австрия успя да ни зарадва с още един рекорд. Той започна изключително убедително състезанието и в първия манш финишира с 13-о време, на 2 секунди и 29 стотни зад големия лидер Марсел Хиршер.

И ако първото спускане по нощното трасе в Шладминг за българина беше добро, то второто пред погледа на 50 000 зрители по трибуните беше невероятно. Алберт летеше между колчетата и остави зад себе си имена като Феликс Нойройтер, Михаел Мат, Жан Кранйец и Жюлиен Лизеру, за да допълни доброто си представяне през сезона.

Алберт започна с 20-тото място в Леви, продължи с 16-тото в Мадона ди Кампильо и деветото в Кицбюел, за да стигне до сегашното си върхово постижение.

С шестото си място българинът добави 40 точки в актива си и вече е 20-ти в подреждането в дисциплината, изкачвайки се с 8 места. Лидерът както в дисциплината, така и в надпреварата за Големия кристален глобус Хиршер спечели състезанието, с аванс от 2 секунди и 97 стотни пред Попов и на секунда и 21 стотни пред втория в Алекси Пентуро. Даниел Юл остана трети, а другият българин Камен Златков не завърши първия манш.
Алберт Попов

Коментари