Спортните клубове, които носят име на историческа личност, да не могат да добавят към него търговска марка.
Проект за тази промяна в Закона за физическото възпитание и спорта внесе парламентарната група на „Воля“ .
„С този законопроект искаме да защитим и опазим от злоупотреба имената на всички исторически личности, на всички велики българи, дали живота си за отечеството, като Ботев и Левски. Недопустимо е техните светли имена да стоят до търговски марки.Странен ход на „Герена“: 34-годишен ялов таран от Австрия ще решава проблемите на Левски в атакаАвстрийският таран Марк Янко е предложен на Левски. В момента 34-годишният голаджия е част от швейца…Jun 13 2018bgsport.net

Да застанат и феновете до нас да защитим чистите и свети имена да не бъдат омърсявани“, каза лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, цитиран от „Дневник“.
Според идеите на Марешки към името може да се добави името на града, от който е отборът, примерно – Ботев (Пловдив), но и търговската марка на спонсора.
Той отказа да даде примери на отбори, които ще бъдат засегнати от евентуална промяна на закона, а към момента, от големите спортни отбори търговска марка има единствено в името на баскетболния „Левски Лукойл“, който неотдавна стана шампион на България.
Източник livesport.bgНовият силен човек на „Герена“ вече е бил в България, австриецът прави лятната селекция на ЛевскиСпряганият за нов спортен-директор на Левски Вили Рутенщайнер съвсем не е вариант за клуба от послед…Jun 13 2018bgsport.net

Коментари