Владимир Илиев е спортист на 2019 година на България

319
Владимир Илиев

Биатлонистът Владимир Илиев е спортист на 2019 година на България. През тази година роденият в Троян Илиев спечели историческо първо за мъжкия ни биатлон отличие от световни първенства. 32-годишният Илиев спечели сребърен медал в индивидуалния старт на 20 км на шампионата на планетата в Йостерсунд (Швеция).

Весела Димитрова е треньор на годината на България за 2019 година. Наставникът на ансамбъла ни по художествена гимнастика изведе възпитаничките си до два медала (бронз в многобоя и сребро в съчетанието на топки) на Световното първенство в Баку през септември. Под нейно ръководство грациите ни спечелиха и много други отличия в различни състезания от Световната купа.

„За мен е чест да бъда тук и да получа наградата, особено в тази конкуренция“, каза Димитрова, която спечели наградата в конкуренцията на Иван Иванов (вдигане на тежести, Мартин Стоев (волейбол), Николай Захаров (биатлон) и Петър Касабов (борба).

Ансамбълът на България по художествена гимнастика бе избран за отбор на годината. Грациите получиха наградата си на церемонията по връчването на наградите за „Спортист на годината“ в “Асикс Арена”.

През 2019 година ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова спечели бронзовите медали в многобоя и сребро на топки на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку. Момичетата от ансамбъла имаха много отличия и в различни състезания от Световната купа.

Коментари