Фантастичен Гришо! Помете шампион от Шлема на старта на Australian Open

598
димитров чилич

Григор Димитров изигра перфектно проведен мач и победи Марин Чилич в първия кръг на Australian Open – 6:4, 6:2, 7:6 (5) в мач, който продължи два часа и 11 минути, предава Корнер.

Българинът, който беше подкрепян от десетки сънародници на корт №3 в „Мелбърн Парк“, доминираше в рамките на почти цялата среща, а най-голямото му оръжие бе сервисът.

Успя да разстрои играта бившия шампион на US Open и записа втора поредна впечатляваща победа срещу него, след като през май миналата година го срази на „Ролан Гарос“.

Срещу Чилич Димитров днес имаше колебания само в третия заключителен сет, тъй като трябваше да се връща след пробив пасив, но и тогава показа страхотна психика, която не видяхме до такава степен на подгряващия турнир в същия град.

Сервирането на Димитров наистина беше необичайно добро. Той направи цели 20 аса срещу само 4 за съперника, а освен това вкара 69% от първия си сервис, което по принцип му се случва рядко. Спечели 83% от точките на първото си подаване.

Григор направи само 19 непредизвикани грешки, докато хърватинът сгреши 41 пъти. Виждаше се, че хърватският ас е напрегнат и това бе нещо, което личеше във всеки един от сетовете.

Традиционно Гришо започна колебливо в мача и трябваше да спасява точка за пробив във втория гейм, но след това не остави никакви съмнения в превъзходството си. При 2:2 изпусна възможност да пробие, но го направи два гейма по-късно и то категорично. При 5:3 изпусна два сетбола на сервис на хърватина, а в последствие сложи край на сета на своето подаване.

Вторият сет бе още по-убедителен и бърз. Дойде след два пробива в първия и петия гейм, а освен това Чилич не получи нито една възможност да се върне в мача. Спечели само 13 точки в тази част, в която Григор направи две непредизвикани грешки.

Третият сет бе най-оспорван и можеше да завърши в двете посоки. До 4:3 двамата бяха безгрешни на сервис, но тогава Димитров показа колебания допусна първия и единствен пробив на съперника. Последва гейм, в който се видя, че е готов на всичко да спечели в три сета. Върна пробива, след като спаси сетбол и в последствие се стигна до тайбрек. В него бе отново по-концентриран и го спечели със 7:5 точки.
Във втория кръг Гришо ще играе с участващия с „уайлдкард“ австралиец Алекс Болт, който е №174 в световната ранглиста.

Коментари