Короната тръшна и Ноле! Първо обвинение срещу Гришо: Ти сееш коронавирус

209
задар

Свирепа атака срещу първия заразен с К-19 тенисист на тенис турнира в Задар (Хърватия) Григор Димитров дойде от човек от организаторите на надпреварата. Пожелалият анонимност човек говори пред Jutarnji list и директно обвини Гришо, че два дни е имал явни признаци на влошено състояние, но е отказвал да се тества.

„Той е виновен за всичко, което се случи и за това, че се заразиха още хора. Поведението му е непростимо. Ако беше съобщил навреме, вирусът нямаше да се разпространи. Той застраши здравето на всички. Още в петък му беше зле, но отказа да се тества.

Предполагам, че е заразил останалите на баскетболния мач. Там играчите бяха в много близък контакт, имаше единоборства. Може това да се е случило и на вечерята, където друг заразен Борна Чорич седеше срещу него“, коментира човек от организаторите на турнира в Задар.

В същото време сръбският Telefraf.rs твърди, че Гришо може би е бил болен още преди пристигането си в Сърбия, тъй като е бил твърде предпазлив и поведението му не е съответствало на това на останалите.

Той не присъства на разходката по улица Скадарлия с Джокович, Зверев и Тийм. Странеше от феновете, единствен попита дали трябва да носи маска при пристигането си на летището. Не блесна и на корта, което ясно говореше, че нещо не е наред с него, пишат сърбите.

По-късно стана ясно и че, Тенисист №1 в света Новак Джокович също е дал положителен тест за коронавирус. Новината съобщи „Курир“.

Съпругата на Джокович Йелена също е дала положителна проба. Децата им, за щастие, са с отрицателни резултати.

„Веднага след пристигането си в Белград отидохме да се тестваме. Резултатите от моя тест и този на съпругата ми Йелена са положителни, а тези на децата ми – отрицателни.

Всичко, което направихме през последния месец, го направихме с чисто сърце и искрени намерения. Нашият турнир имаше идеята да помогнем на тенисистите и в същото време искахме да изпратим послания за солидарност. Радвам се, че голям брой хора се присъединиха към тази инициатива.

Организирахме турнира в момент, в който вирусът отслабна, вярвайки, че са изпълнени условията за неговото контролиране. Изключително съжалявам за всеки отделен случай на зараза сред колегите ми. Следя изявленията на лекарите и се надявам, че броят на заразените няма да се увеличи, както и, че няма да има усложнения и, че всички ще се оправят. Ще остана в самоизолация през следващите 14 дни и ще повторя теста след 5 дни“, казва Джокович в изявление до медиите.

Коментари