Олимпийската шампионка Ивет Горанова е Спортист №1 на България

1047
Ивет Горанова

Олимпийската шампионка Ивет Горанова беше избрана с минимална разлика пред Стойка Кръстева за Спортист №1 на България за 2021 година, предава Корнер.

Първата награда в една от най-оспорваните анкети „Спортист на годината на България“ с малка преднина отива при златната ни медалистка от Олимпийските игри в Токио Ивет Горанова (карате). Непосредствено след нея се нареди втората дама, дала огромен повод за национална гордост с олимпийската си титла – Стойка Кръстева (бокс). Призовата тройка за 2021 г. допълва сребърната медалистка от игрите в Япония Антоанета Костадинова (спортна стрелба).

Запази се тенденцията в последните години жена да печели отличието. В последните седем издания единствено Григор Димитров (тенис) и Владимир Илиев (биатлон) по веднъж прекъснаха женската доминация.

В 64-ото издание на анкета, организирана от Нове АД Холдинг, взеха участие 133-ма журналисти от 54 печатни и електронни медии. За да бъде осигурена максимална коректност на вота Нове АД Холдинг за поредна година организира анкетата в тясно партньорство с Българската асоциация на спортните журналисти.

Ето и челната десетка на „Спортист на годината на България“ за 2021-а:
Първо място – Ивет Горанова (карате) – 1 265 т.
Второ място – Стойка Кръстева (бокс) – 1 241 т.
Трето място – Антоанета Костадинова (спортна стрелба) – 995 т.
Четвърто място – Тайбе Юсеин (борба) – 745 т.
Пето място – Евелина Николова (борба) – 721 т.
Шесто място – Карлос Насар (вдигане на тежести) – 482 т.
Седмо място – Йосиф Миладинов (плуване) – 459 т.
Осмо място – Биляна Дудова (борба) – 415 т.
Девето място – Боряна Калейн (художествена гимнастика) – 134 т.
Десето място – Христо Христов (вдигане на тежести) – 111 т.

Коментари