Инфарктна победа за Григор Димитров: Българинът спаси мачбол и оцеля след голяма драма завършила с тайбрек

1418

Григор Димитров постигна изключително трудна победа в третия кръг на турнира в Барселона, след като победи със 7:5, 3:6, 7:6 (8) Малек Джазири от Тунис. Хасковлията вече загуби тази година от този съперник, на турнира в Дубай още във втория кръг, а трябва да кажем, че и днес не беше далече от поражението. Гришо изоставаше през цялото време в решителния трети сет, а спаси и мач бол, но в крайна сметка се поздрави с успеха. В следващия кръг ще играе с победителя от двойката Пабло Карено Буста (Испания) – Адриян Манарино (Франция).

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна равностойно и двамата печелеха подаванията си до петия гейм. Тогава Джазири направи пробив, а след това го затвърди. Гришо успя да върне брейка за 4:4. След това двамата печелеха собствените си сервис-геймове до 6:5 в полза на Димитров. След това българинът стигна до три сетбола при подаване на тунизийския си съперник, но не успя да се възползва от тях. Гришо стигна и до четвърти сетбол, който спечели и поведе с 1:0 в мача.

ВТОРИ СЕТ
Втората част от мача започна с ранен пробив в полза на Джазири още в първия гейм. След това двамата печелеха своите подавания. Гришо имаше шанс да върне брейка в четвъртия гейм, когато пропусна три брейкбола. Равностойната игра продължи до деветия гейм, когато тунизиецът направи нов пробив. При това на нула, за да спечели сета с 6:3 и да изравни резултата в мача.

ТРЕТИ СЕТ
Тази част започна равностойно, но в четвъртия гейм Джазири направи пробив. След разменени спечелени подавания Гришо успя да върне брейка в седмия гейм. Двамата продължиха да печелят своите сервис-геймове и така се стигна до 6:6 и тайбрек, след като тунизиецът пропусна един шанс за спечелване на срещата. В него Димитров пропиля три мачбола, а Джазири един. Българинът спечели тайбрека, сета и мача при четвъртата си възможност – 10:8.

Източник: blitz.bg

Коментари