Йосиф Панов – Пепелянката спечели с единодушно съдийско решение (97:94, 98:95, 98:94) срещу Стилиян Костов – Убиеца в атрактивен и оспорван сблъсък с високо темпо, който получи честта да бъде последният подгряващ големия дуел Кубрат Пулев – Хюи Фюри в „Арена Армеец“, съобщава Gong.bg

Около 11 хиляди зрители аплодираха и двамата бойци, а славата отиде за Панов, който с 13-ата си победа в 16-ия си професионален двубой спечели републиканската титла на България в супер полусредна категория, а в същото време нанесе девето поражение в 30-ия сблъсък на Убиеца.

Първите рундове на двубоя бяха изключително равностойни. Двамата боксьори влизаха в размени от далечна и средна дистанция, а надиграването с леви прави и комбинации от крошета беше почти непрестанно. Йосиф Панов беше по-точен в размените през първите три рунда, но в четвъртият рунд Стилиян Костов започна да вдига темпото и да разгадава атаките на Пепелянката.

Панов бързо си върна надмощието в мача и петият рунд беше най-добрият за боксьора от Перник. Стилиян Костов усука крака си в шестия рунд и това предизвика затруднение в движението му до края на двубоя.

Умората започна да тежи върху телата на бойците и играта се накъса, но Йосиф Панов показа по-добра физическа подготовка и беше по-свеж в последните рундове на двубоя.

Коментари