Нормалното за министър Кралев: Всичко се руши, защото до 2009-а нямало забит пирон

1256
публика вечното дерби

Министърът на спорта Красен Кралев отново коментира националния футболен отбор на България и промените на треньорския пост.

Той бе гост в сутрешния блок на bTV, също така коментира и плановете на правителството да построи нов модерен спортен комплекс на мястото на рушащия се „Червено знаме“ в столицата. Той определи този проект като свой приоритет.

„Трябваше да се направи промяна в националния отбор. Бяхме свидетели на слабо представяне на тима. Ясен Петров е много интелигентен човек и добър мотиватор. На този отбор, с ниско самочувствие, му трябваше точно такъв специалист. Това не са възможностите на нашия отбор. Имаме силни млади футболисти, които ако се развият правилно, ще бъдат гръбнака на следващия национален отбор.

Хората очакват моментална промяна в БФС. Да се видят нови решения и лица. От друга страна, ясно е, че ако сега се проведе Конгрес сега, декември или януари трябва да се проведе нов. Такъв им е уставът на БФС. Оттук нататък решението е на БФС и двете им решения ще са законни. Има разделения и в обществото и Изпълкома. Това трябва да кажат юристи.

Всички членове имат правото да участват в избора на ръководство, освен ако не ги разделят на членове с право и без право на глас. Всичко е въпрос на тълкование. Смятам, че всеки един член на спортна организация, трябва да участва в избора на ръководство.

Комлексът „Червено знаме“ няма как да се възстанови, той е морално остарял, ще се направи наново. Ще има общо пет съоръжения за водни спортове и многофункционална спортна зала. Този проект ще бъде приоритетен в следващия ни мандат.

За съжаление, в страната има доста такива обекти, нормално е, след като до 2009 година един пирон не е забит в спорта, няма как за десет годни всичко да се оправи. Червено знаме имаше денонощна охрана до лятото, която ръководството е решило да премахне с оглед на по-тежкото икономическо състояние. За първи път има данни за такива нарушения преди около седмица. Възстановена е денонощната охрана, вече ще има и стационарна охрана с кабинка. Само в София сме инвестирали над 35 милиона лева за последните шест-седем години. Трябваше да започнем отнякъде – от там, където имаше най-голяма нужда. Ще дойде ред и на Червено знаме“, сподели той.

Коментари