Маестро Федерер на даде на Гришо да диша, унищожи го за едва 56 минути за 97-ата си титла от АТП

2528

Григор Димитров загуби с 0:2 (2:6, 2:6) срещу идола си Роджър Федерер във финала на тенис турнира в Ротердам. Титлата бе под номер 97 за швейцареца, а битката им продължи точно 56 минути с 4:0 пробива в полза на швейцареца, а балансът в срещите им вече с 7:0 успеха за Федерер.
ПЪРВИ СЕТ
Първият сет започна равностойно, като Гришо показа няколко хубави удара, с които предизвика овациите  на феновете. Опитът на Федерер обаче надделя в петия гейм, когато швейцарецът проби Димитров, а след това затвърди постигнатото за 4:2. В следващия гейм стана още по-лошо за Димитров, който позволи на швейцареца да вземе четвърти пореден гейм, да осъществи втори пробив и да поведе с 5:2, сервирайки за победа в сета. Федерер не допусна забавяне на успеха си в сета и спря часовника на 25-ата минута, оформяйки 6:2 в своя полза.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна като продължение на първия, а Григор Димитров продължи да бъде в нокдаун, допускайки пробив в първия гейм след 30:0 в своя полза. Федерер взе сервиса си за 2:0, постигайки победа в седми пореден гейм в мача. За щастие на българските фенове Григор се измъкна от погром и  спаси брейк пойнт в третия гейм, печелейки подаването си за 2:1, с което даде сигнал, че все още има сили за съпротива. Федерер обаче не показа притеснение и взе сервиса си, след което за четвърти път в мача проби Григор за 4:1 за 47 минути игра в Ротердам. Последва сервис гейм на нула за 5:1 и последна възможност за Гришо за по-достойно представяне в срещата. Българинът показа зъби и взе сервиса си на нула, след което Маестрото имаше топката за приключване на мача. Логично се случи и Федерер приключи с победа в сервис гейма за 6:2 и във втория сет.

Източник: БЛИЦ

Коментари