Маша към Гришо

Григор Димитров най-после изплю камъчето за това, че има огромен проблем с дясното си рамо. Той е много раздвоен дали да се оперира или да продължи да я кара само на медикаментозно лечение и обезболяващи инжекции. Здравословният казус стана една от причините за раздялата му с треньора Дани Валверду.

Бившата любовница на Гришо Мария Шарапова пък е от тези, които не спират да го съветват да се оперира и да сложи край завинаги на болежките. Нещо повече. Преди началото на „Ролан Гарос” Маша за пореден път е разговаряла с Григор и му казала директно, че ако той я е бил послушал, сега щеше да е напълно здрав.

Рускинята пропусна Откритото първенство на Франция, но Гришо все още е там. След като преодоля в първия кръг сърбина Янко Типсаревич след пет сета, после геройски победи също в петчасов маратон и хърватина Марин Чилич. Днес му предстои трета битка – срещу Стан Вавринка от Швейцария. Срещата трябва да стартира не преди 17:00 часа. Вчера обаче Григор призна, че болките са се появили отново и не е сигурен дали ще издържи в поредния голям двубой, който му предстои на кортовете в Париж.

„Шарапова и други хора още през февруари започнаха да го съветват да се оперира. Той явно не искаше да изпусне сезона, защото при една подобна хирургическа интервенция щеше да е аут от кортовете за четири-пет месеца. Дано по-скоро този проблем бъде разрешен, тъй като по всичко личи, че му пречи. Пречи му и психиката”, разкриват близки до обкръжението на Димитров.

Коментари