Нова надежда за легендарния Михаел Шумахер: Специализирана клиника отвъд океана предложи услугите си на шампиона

2263
Мениджър на Шумахер изригна с дълго чакана новина

Легендата Михаел Шумахер получи поредна надежда да подобри състоянието си, след като удари главата си при ски спускане. Германецът дълго поддържаше живота си с помощта на машина, а новините около него рязко намаляха в последните години.
Припомняме, че на 29 декември 2013 г., при каране на ски в курорта Мерибел във Френските Алпи, Шумахер получава сериозна травма на главата и е откаран с хеликоптер в Гренобъл, в критично състояние. Получил е тежка черепно-мозъчна травма, която налага спешна операция, а лекарите предизвикват състояние на изкуствена кома, за да спасят живота му. Оттогава е прикован на легло.
На 16 юни 2014 г. мениджърката на Шумахер Сабине Кем обявява пред медиите, че Михаел Шумахер е излязъл от комата. Той е напуснал болницата, след което е приет в Университетския болничен център на департамента Во в град Лозана, където ще продължи дългата фаза на възстановяване и рехабилитация.Бившият бос на Ферари Жан Тод с оптимистични новини за Михаел ШумахерБившият бос на Ферари Жан Тод разкри, че Михаел Шумахер продължава да се бори за нормален живот. Лег…Dec 7 2017bgsport.net

Семейството му не отрича, че състоянието му е много тежко, но постоянно търси начини да го подобри, макар и с малко. Поредният шанс за това, според световните медии, идва от САЩ, където тексаска клиника, специализирана в мозъчните травми го очаква. „Имаме богат опит с пациенти с подобни травми. В Европа няма такава клиника, а нашите специалисти са наистина добри“, похвали се доктор Марк Мийкс от клиниката в Далас.
Източник: blitz.bgСинът на Шумахер с разтърсващи думи за баща сиСинът на седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик проговори за баща си за първи път с…Mar 30 2017bgsport.net

Коментари