Отлично! Тихомир Иванов е на финал в Лондон, класира се с личен рекорд

647

Добра новина за българския спорт! Тихомир Иванов се класира за финал на Световното първенство по лека атлетика в Лондон! Така той ще бъде в битката за разпределението на медалите в скока на височина.
Иванов направи това по блестящ начин, с личен рекорд – 2.31 метра. Роденият в Плевен Тихомир покри квалификационния норматив от втори опит, след като по-рано беше преодолял съответно 2.17 м, 2.22 м, 2.26 м и 2.29 м.България най-накрая има финалист на световното! Ето срещу кого и кога ще се състезава Мирела Демирева за медалСребърната олимпийска медалистка Мирела Демирева стана първата българска атлетка, която се класира н…Aug 11 2017bgsport.net

„Щастлив съм, първо световно първенство и вече съм на финал. Надявам се в неделя да скачам малко по-добре и отново да си подобря личния резултат.
Днес правех много фаулове, знаете, че по принцип не е нормално за мен. Надявам се в неделя да скачам по-чисто. От друга страна обаче тези фаулове ме накараха да вляза в състезанието малко по-добре, с по-хубави опити на по-високите височини.
Квалификацията вече приключи, не искам да мисля за нея. Ще насоча вниманието си само върху финала, защото това е друго състезание. Половината участници ще са там, но това е вече коренно различно състезание“, каза Тишо.
Финалът е в последния ден на първенството – неделя, от 21:00 часа българско време.

Източник: topsport.bg

Коментари