Тити Папазов май видя неделята: Насрахме се!

1551
папазов

Старши треньорът на Левски Тити Папазов изрази своето емоционално мнение след поражението от Балкан със 74:80 в мач №1 от полуфиналната серия между двата тима. В интервюто си за Max Sport 2 след дербито наставникът на „сините“ не си спести критики към своя колега – треньорът на Балкан Небойша Видич, наричайки го манипулатор и пумпал.

„Един човек играе като 16-годишен, не всичките. Първо ще отговоря на нещо много важно. През 2019 година отборът на Балкан стана заслужено пръв, безспорно, въпреки допуснатата страхотна съдийска грешка. Но, моят колега има уникалната способност да представя нещата така, все едно светът е свършил. Защо не беше толкова коректен, когато записа тренировката на Академик? Това е недопустимо в 21. век. През целия мач цирк, за да може тази уникална публика да бъде манипулирана. Те са прави за себе си. Аз поздравявам максимално публиката на Балкан, която е изключително ценна за този отбор.

Поведението на моя колега… Защо не беше толкова честен, за да си признае за фаула в нападение на Крис Минков? За крачките на Васил Бачев? Защо тогава не бяха толкова честни. Да, аз също смятам, че имаше фаул срещу Крисчън. Вината е само в нас. Ние можем да побеждаваме, когато сме отбор. Това, за което мога да поздравя колегата си е, че със своето поведение умее да мотивира страшно много своя отбор и въпреки голямата разлика те направиха абсолютно заслужен обрат.

Но, да се преекспонира как те са най-честните, това е меко казано обидно. След това, което се случи с Академик Пловдив и заснетата им тренировка… Това е недопустимо и няма място въобще в спортния морал. Той да ми говори за морал и какво и що… През цялото време беше един изключителен цирк. Това обаче по никакъв начин не омаловажава победата на отбора на Балкан. Вината е изключително наша.

Какво ще направим в следващите 48 часа няма да кажа нито на вас, нито на тази селячина. Няма да кажа! Какво ще направим, си е наша работа. Насрахме се! Сега трябва да се съберем и да си избършем лайното. Вината е 90% в нас. Оттук нататък остава една събудена изключителна публика на Балкан, един човек, който умее всячески да ги манипулира и сега цялата зала си мисли, че отборът им е ощетен.

Мога да ви извадя 10 грешки– фаул на Банана за условна присъда, защото още е млад и няма други присъди. Фаул на Ноулс, аут първото полувреме на Крис. Може да извадим и 100 грешки, те са и в двете посоки. В последната атака според мен има фаул, не мога да си затворя очите.

Като имаш такова огромно самочувствие, защо допусна да гледаш тренировката на Данчо Янков? Това е обидно. И сега нашата лига мълчи и търсят по коя точка да го накажат. Това, ако стане в Сърбия, ще ме изнасилят и ще ме изгонят. Българин да отиде така и да се подиграе със свой колега. Ще ме изгонят! А ние сега лигата ще четем правилниците, ще търсим под вола теле, за да може един пумпал да ни се подиграва.

Тези момчета са герои, защото са шампиони по морал. Може да играят слабо, да играят индивидуално както го прави Марио Литъл, но са шампиони по морал. Дали ще станем шампиони си зависи само от нас. Такива сценки от читалищната дейност от Смедарево ли, не знам къде му е родното място, не на мен. Аз съм за него история“, заяви Папазов.

Коментари