Позорно фиаско: Гришо гризна пиперлива сръбска плескавица в Пекин

1843

Пропадането на Григор Димитров продължава. Хасковлията отпадна по срамен начин от неизвестния сърбин Душан Лайович в третия кръг на турнира в Пекин след 4:6, 6:2, 4:6. Българинът не приличаше на себе си, допусна много непредизвикани грешки и напълно логично си събра багажа от китайската столица.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът не започна добре за Григор Димитров. Той беше пробит от сръбския си съперник още в първия гейм на мача. След това Лайович взе подаването си и взе аванс, който му беше достатъчен за спечелването на частта. След 2:0 за сръбския тенисист, двамата печелеха своите сервис-геймове. Сърбинът взе сета при първата си възможност и при 40:30 в десетия гейм.
ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров отвърна на удара от първия сет и взе бърз аванс от 3:0, като направи един пробив в сервиса на Лайович. Сърбинът обаче не се предаде и намали изоставането си, след като осъществи брейк в подаването на българина. Гришо веднага върна пробива и до края на сета направи още един, за да изравни резултата в мача – 6:2 във втората част.

ТРЕТИ СЕТ
Решителната част започна по същия начин като първия сет. Лайович направи пробив още в първия гейм, а след това го затвърди при собствения си сервис и поведе с 2:0. Григор Димитров започна битка за изравняване на резултата и това стана факт в шестия гейм, когато българинът осъществи брейк в подаването на сръбския си съперник. След това Гришо поведе, но Лайович взе сервиса си и изравни. Последва нов пробив в подаването на Димитров и Душан Лайович получи шанс да сервира за победата в мача. Той направи това безапелационно – на нула, и така записа първата си победа срещу Гришо. До момента българинът беше спечелил единствения мач между двамата.

Коментари