Продължава ли скандалът? Нешка се зарече да… (ВИДЕО)

605

Най-успешният треньор в историята на българската художествена гимнастика Нешка Робева се извини на колегите си за това, че ги обвини в овчедушие. Това стана след Общото събрание на БФХГ, на което досегашният президент Илиана Раева бе избрана за втори мандант с пълно мнозинство – 43 „да“ от 43 гласували, а самата Робева остана извън Управителния съвет. „Това не беше общо събрание, а овче събрание“, заяви Робева в интервю след провеждането на форума. Впоследствие тя се счепка с Раева, като двете си отправиха взаимни обвинения по медиите. „Извинявам се на колежките си, че ги нарекох овчедушни. Те не заслужават това. Абсолютно ясно осъзнавам, че те са продукт на нашето време. Те са част от един народ, който е обезверен, смазан и изплашен. Те не заслужават такава квалификация“, каза заяви легендарната треньорка в „Шоуто на Слави“.

„Съжалявам, че в момент на много напрежение преди една голяма премиера наруших обета си за мълчание по отношение на художествената гимнастика, националния отбор, федерацията. Оттук нататък Нешка Робева няма да каже нито една дума, свързана с националния отбор по художествена гимнастика. Има си съдба, каквото е писано – това ще стане. Това е обет, който няма да наруша. Мисля, че успехите ще продължат. Народът е казал – там, където е текло, пак ще тече. С Нешка Робева или без Нешка колелото върви напред. Аз няма да бъда прът в него. Имам много талантливи деца, включително и в Левски, бях решила следващите 4 години да ги посветя на две от тях в художествената гимнастика. Не било писано“, добави Нешка.

„Аз съм вярващ човек. През 1997-а леля Ванга ми каза, че 25 години ще бъда треньор. Точно на 25-ата година бях отстранена и заклеймена. Сега се случи абсолютно същото, но в обратен ред. Аз повече нямам място в този спорт. Не обвинявам никого. За мен най-трагичният образ в Библията е Юда, защото той е избраният да извърши предателството. Затова не повярвах, че тази жена се опита да ме предупреди. Аз се опитах да преодолея съдбата“, каза още Нешка Робева.

Източник: sportal.bg

Коментари