Първите думи на Гришо след загубата от Едмънд: Не играх добре през целия турнир, чувствам се разочарован и изтощен психически

1856

Григор Димитров призна, че е силно разочарован от загубата от Кайл Едмънд на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Той бе откровен и сподели, че не се е представил според неговите очаквания не само в този двубой, но и в целия турнир. Третият в света обаче не пропусна да отдаде дължимото на съперника.
„Кайл заслужаваше да спечели. Той работи много в последните месеци. Аз поемам пълна отговорност за моята игра днес. Няма смисъл да говоря за нещата, които направих грешно, защото става дума за него. Той е победителят“, заяви Григор.Жалко, не го очаквахме. Гришо е аут от Аустрелиън Оупън, Димитров отпадна след тричасова гладиаторска биткаЦяла България страда. Народът стана посред първи петли, за да дере гърло за Григор Димитров срещу Ка…Jan 23 2018bgsport.net
григор

„От първия ден тук не играя добре. Отне ми много работа, за да изиграя един приличен мач. Бях доволен, че намирах начин, но зад кулисите, това, което правех, за да се чувствам по-добре на корта, ми отне много енергия. Няма значение колко съм добре физически, мисля, че и психически бях малко изморен. С всеки следващ мач се изтощаваш. Днес беше един от тези дни, в които не намерих начин. Има такива дни. Разочарован съм. Така се чувствам. Боли, но и така трябва да бъде. В момента не трябва да мисля прибързано. Трябва да си дам два дни почивка и след това да анализирам целия си престой в Австралия. Като цяло мисля, че не беше лош, но със сигурност не беше това, което исках“, коментира най-добрият български тенисист.

„Поне това е позитивно – че има какво да подобрявам следващите няколко седмици. Трябва да подходя разумно в тренировките, да не се изсилвам, но в същото време да намеря отново ритъма си, играта си. Това изисква работа, но съм сигурен, ще се успея да го направя и се надявам, че ще играя по-добре следващите месеци.
Достигането до четвъртфиналите е позитивно. Трудно ми е да го призная, но трябва. Много съм критичен към себе си. Когато не постигна определена цел, която съм планирал, ми се отразява доста негативно. Кара ме да се чувствам тъжен. Това са моментите, за които научих, особено миналата година, че трябва да се вдигна и да продължа напред. Хубавото в тениса е, че винаги идва следващата седмица“, коментира още Димитров.
Източник sportal.bg

Коментари