На непонятно интервю в „Шоуто на Слави“ с младата спортистка Александра Начева станаха свидетели зрителите на bTV снощи. С абсурдни въпроси водещият Слави Трифонов успя да обиди не просто младежката шампионка в тройния скок и да неглижира нейните успехи, но и се присмя изобщо на спорта в България, пише tribune.bg.
А и не само. За който не го е гледал – преразказването е сложно. С типичен „шутовски“ тон и поведение водещият успя да зададе на момичето въпроси като:
– Що не си учиш испанския?…
– Е как така започна изведнъж да скачаш?…
– Що не си гледа интернета…
– И как скачаш – с десния или левия крак?…
– Къде бяха игрите? Имаше ли някакви квоти, за да отидеш…
– И на испанката, като те би на европейското, не ѝ ли удари един шамар…
– Имаш ли си гадже?…

И цяла плеяда от подобни въпросчета, достойни за разговор с дете в детската градина.
Водещият дори представи Алекс като световна шампионка до 20 години и после го забрави – в хода на разговор силно се учуди, че е такава.
А Александра всъщност опита наистина да му разкаже за спорта, за състезанията и успехите си. Тя разказа, че е спечелила квоти за големите юношески първенства и логиката на спорта – цикъла зима-лято.
Слави обаче не се съгласи и я прекъсна, че след зимата идвала пролет…
„Убеден съм, че ще станеш номер 1. И като станеш номер 1 за всички – мъже, жени, световна, олимпийска шампионка – да ми донесеш едно магнитче за хладилника!“, завърши оптимистично интервюто водещият.Слави Трифонов да си пее простотиите на къра и в хоремага, няма място на купона за юбилея на ЦСКАЦСКА е институция, ЦСКА не е просто име. С армейците са закърмени няколко поколения българи, а слава…Jan 25 2018bgsport.net

А коя всъщност е Алекс Начева?
Няколко са основните черти, които изграждат добрия спортист – талант, воля, усърдие, жертвоготовност да влагаш години от живота си в здрави тренировки… И Алекс притежава всички тях.
Родената през 2001 г. пловдивчанка преди дни стана шампионка в тройния скок на Младежките олимпийски игри. Тя беше и първата българска атлетка със злато от този форум. Начева триумфира в Буенос Айрес с 13.76 м и 13.86 м (+1.4 м/сек) или общ сбор от 27.62 м.
Едва на 17-години, Начева има зашеметяваща кариера. Тя си тръгна с медал и от трите големи първенства, в които взе участие през тази година. Освен титлата в Буенос Айрес, талантливата ни спортистка има сребро от еврошампионата за кадети и още едно злато от световното първенство за девойки под 20 г. Държи и националния рекорд за под 18 г. от 14.18 м.„Златните момичета“ и Раева част от грандиозно събитие, със Слави събраха милиони левове (ВИДЕО и СНИМКИ)„Златните момичета“ на България, спечелили бронзовите медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, …Jun 11 2018bgsport.net

Коментари