Тайбе Юсеин е номер едно в света!
За много хора в обкръжението й това винаги е било така, но сега вече и официално важи за цялата планета!
Тихото и скромно момиче, което започна спортния си път преди повече от 17 години, извървя целия път! Преживя десетки несгоди, преодоля всевъзможни препятствия, справи се с всички и всичко, което застана на пътя й. За да се превърне в голяма спортистка. В пример за подражание. Във вдъхновяваща и мотивираща личност, подобно на тези, от които тя черпеше енергия до този момент.

Знаете ли какво е шест пъти да си на второ място на европейски и световни първенства? Два пъти да си в подножието на планетарния връх при жените и въпреки това да не спираш! Да продължаваш уверено да крачиш напред и напред! До самия финал. До момента, в който химнът звучи за теб! И го пееш с пълно гърло.
Защото секунди по-рано си смачкала представителка на считаната за най-силна школа при жените – японската. Ти обаче доказа, че най-силната школа е и винаги ще бъде българската! Защото колкото и да се стремиш да се усъвършенстваш, колкото и дисциплиниран и изпълнителен да си, в крайна сметка се появява една мощна българска стихия и те отнася от тепиха!

С три движения отнема мечтата ти, за да сбъдне своята! Тази на целия си отбор, на всички в българския неразрушим колектив. И на цяла България!
Петър Касабов правилно ми припомни вчера, след класирането на Тайбе на финал, че тя вече е била номер едно в света. За девойки. През 2010. Сега обаче е в пантеона на звездите в този спорт. И ще бъде сред лицата, посрещащи всички бъдещи таланти в борбата на влизане в залата. Със собствена снимка на онези, лъскавите плакати на входа.
Когато дойде при мен, в студиото на ТОПСПОРТ, както винаги беше смирена, внимателна и дори притеснителна от камерата и екипа. Ти си такава. Запази това си качество. Но остани завинаги това, което си на тепиха! Там бъди себе си! Там вдъхновявай!
Казах ти – това е твоята година! Наслади й се, заслужаваш го!

Георги Петков, topsport.bg

Коментари