Скръбна вест: Поредна тежка загуба за алпинизма, отиде си един от доайените. Последен поклон!

1250

България загуби пореден виден алпинист и се сбогува с доайена в алпинизма, живата история на българските планински спортове, автор и организатор на единствения по рода си фестивал на планинарската култура Банско филм фест – Петър Атанасов. Новината беше съобщена от кмета на Банско Георги Икономов в социалната мрежа.
„Вечна ти памет, Пепи! Ти чувстваше планината, ти беше приятел, ти беше човек с голяма душа. Ще ни липсваш“, написа Икономов.
10Всичко свърши. Прекратиха издирването на Боян Петров в планината и обявиха: Бог да го простиСпасителната операция за изчезналия в Хималаите български алпинист Боян Петров бе прекратена. Той е …May 16 2018bgsport.net

Петър Атанасов посвети последните години от живота си именно на фестивала в Банско, където събираше най-известните алпинисти от цял свят.
Припомняме, че на 16 май бе прекратено издирването на изчезналия в околности на връх Шишапангма – Боян Петров.
Екипът на bgsport.net изказва дълбоките си съболезнования на семейството и близките на големия ни алпинист Петър Атанасов. Последен поклон пред светлата му памет!
Източник blitz.bgДъщерята на Боян Петров разтърси България с тези думи: Изповедта на съкрушеното момиче ще ви трогне до сълзиДъщерята на Боян Петров – Тея, разтърси България с емоционални думи. Тя използва социалната мрежа „Ф…May 13 2018bgsport.net

Коментари