Тъжна вест: Почина бивш треньор на националния отбор! Легенда си отиде внезапно от този свят

2614

Тъжна вест долетя от Хасково. Основателят на хандбала в града Вълчо Даскалов е починал внезапно снощи на 78-годишна възраст.
Той беше дългогодишен успешен треньор на националния отбор на България (жени) и на местния хандбален клуб.
Бил е и председател на спортно-техническата комисия в родната хандбална федерация. Поклонението е днес.
Човекът-хандбал! Така беше наричан Вълчо Даскалов в Хасково, където всички много го уважаваха.
Тъжна вест. Отиде си футболна легенда и баща на герой от САЩ’94След тежко боледуване на 76 години почина една от легендите на футбола в Благоевград Виктор Андонов,…Mar 7 2017bgsport.net

Неотдавна дървена пластика с орел изненада хандбален треньор №1 на Хасково за всички времена Вълчо Даскалов. Поколения негови възпитанички, както и ветерани от мъжкия отбор се събраха на грандиозна другарска спортна среща в ресторант “От извора” в Хасково. Повече от 70 състезатели, треньори, съдии и физкултурни деятели си припомниха славните години, когато хандбалът беше хит в отборните спортове и пълнеше площадка “Спартак” за майсторски мачове от републикански първенства и международни турнири.
Голямо уважение засвидетелстваха всички на Вълчо Даскалов – дългогодишен наставник на женския отбор, национален селекционер за девойки и за жени.

Подаръкът изненада за него бе символичен. Така както орелът въплъщава сила и мощ, но и умения и мъдрост, така и Даскалов е водил своите възпитанички през годините. Човекът-хандбал, както го наричат в Хасково, получи и фланелка с надпис Треньор №1 на България. Велик треньор и велик отбор, написаха негови състезателки в социалната мрежа и публикуваха снимки с него.
Екипът на bgsport.net изказва искрените си съболезнования към роднините и близките на Вълчо Даскалов. Последен поклон пред светлата му памет!Тъжна вест потопи в скръб „синя“ България! Отиде си една от емблемите на Сектор Б, прочул се през 2016-аТъжна вест потопи в скръб феновете на Левски. Един от най-емблематичните привърженици на „сините“ – …Dec 3 2017bgsport.net

Коментари