Припомниха интервю на Шумахер от 2008 г., в което е видял ясно бъдещето на Формула 1

1517
шумахер

Михаел Шумахер от 6 години е скрит от света, като се възстановява от тежките травми, получени при инцидент на ски в Алпите. Но името му постоянно изплува в новините, макар те рядко да са свързани с неговото състояние.

В разгара на споровете може ли Люис Хамилтън да надмине легендата, се появи свидетелство за това колко ясно Шуми е виждал бъдещето още през 2008 г., когато говори в едно от изключително редките си ексклузивни интервюта. То е пред британската медия BBC.

На въпрос дали и кой може някога да достигне седемте му световни титли, Михаел отговаря категорично:

„Абсюлотно е възможно и Люис е човекът, който може да го направи. Рекордите са за това да се подобряват, а Хамилтън има възможностите и качествата да ме надмине.“

По времето, когато е правено интервюто, британецът е на път към първата си титла във Формула 1 като пилот на „Макларън“. а Шумахер е съветник във „Ферари“, но не се състезава.

Завърна се 2 години по-късно с екипа на „Мерцедес“, но без да спечели повече нито един старт за Гран при. Неговите 7 титли вече бяха във витрината му.

„Никога не съм мислил, че ще надмина Хуан Мануел Фанджо с неговите пет шампионатни победи – казва в интервюто германецът. – Но ето, че се случи. Сега имам седем и хората слагат огромни заглавие – ето, той никога няма да бъде надминат.
Има страхотни пилоти на пистата, има и отбори, които искат да доминират сезони наред. Комбинацията от двете е предпоставка някой да спечели повече от седем титли. И, да – Люис абсюлотно ми изглежда способен да го стори, колкото и да е млад все още.“

В същата медийна изява, Михаел говори и за това, че винаги ще има спорове около регулациите, правилата и промените в болидите и пистите във Формула 1.

„Когато нещата станат скучни – а това обикновено е заради доминацията на някой отбор или пилот, се обсъждат промени в правилата – анализира Шуми. – Това ще продължи да се случва.“

И е така – от онази 2008 г. три пъти наставаха сериозни промени в правилата, защото ръководителите на Ф1 опитват да направят състезанията максимално интригуващи и зрелищни.

Коментари