Григор Димитров бе крайно разочарован от отпадането си на Откритото първенство на Австралия. Българинът загуби с 5:7, 6:7(6), 7:6(1), 5:7 за 3 часа и 43 минути от Франсис Тиафо на осминафиналите. „Резултатът е очевиден. Странно е, не знам. В момента нямам думи. Той се бори добре, игра добре. Беше на ръба в някои геймове. Възползва се от тази ситуация“, сподели Григор след мача.

Той обясни, че знае къде са грешките, които е допуснал: „В някои случаи знам къде сбърках. Не успях да направя някои удари, които трябваше. Особено в тайбрека на втория сет. Аз играех все по-добре, а той всеки път имаше отговори. Борих се колкото можех. В някои важни моменти топката се удари в мрежата или той целеше линиите. Тези неща са извън моя контрол. Но в други моменти със сигурност можех да направя по-добри удари“. Димитров допълни, че се е видял с треньорите си след срещата, но каза, че е твърде рано за анализи. „В момента нямам какво да кажа. Работиш толкова много преди сезона, за да бъдеш в тази позиция. Болезнено е. Мисля, че ми трябват два дни почивка. След това се връщаме и ще говорим за основите“, коментира той.
„В момента виждам повече негативните неща, отколкото позитивните. Надявам се след два дни да мога да мисля за нещата, които направих правилно, тези, които сбърках, какво беше добро и какво лошо. В момента усещането е странно. Имал съм мачове в миналото, които са били на привили и отливи. Да не мога да използвам шансовете си. Днес беше просто много странно. Не можах да преодолея тези сложни моменти“, допълни Григор.

Коментари