В Италия за Валентин Антов: Модерен, бърз, перспективен и вече достатъчно опитен футболист

776
Антов Болоня

Италианските спортни медии отразиха подобаващо трансфера на Валентин Антов в Болоня, пише „Тема спорт“.

Редица издания отбелязват, че „рособлу“ прави сериозен удар с привличането на българския национал, който има добра репутация и немалък опит за своите 20 години.
На същото мнение е и коментаторът на Sky Italia Даниеле Адани.

„Антов е бърз футболист, който знае как да играе в защита. Въпреки че е млад, вече притежава сериозен опит както в евротурнирите, така и в националния отбор. Умението да се справя в ситуации един на един срещу противниковите нападатели го прави модерен бранител. За своята възраст е доста напреднал“, сподели Адани.

„Синиша Михайлович обича да играе с висока изнесена защита и това предполага централните бранители да притежават достатъчно скорост. Болоня имаше нужда от подсилване в тази зона. В Италия Антов със сигурност ще се доусъвършенства тактически“, добави Даниеле Адани.

Той сравни характеристиките на младия българин с тези на Милан Шкриняр, който след само един сезон в Сампдория направи трансфер в Интер и в момент е един от най-добрите защитници в Европа.

Виж още:Бурен ден в ЦСКА: Аржентинец подписа с „червените“, Антов отива в Серия АЦСКА обяви официално първото си зимно попълнение. Това е халфът Федерико Варела. Той е на 25 години,…Feb 1 2021bgsport.net

Коментари