Бербо взе парите, каза: „Чакай малко” и… хвана самолета*

1438

Бербатов приключи индийската си епопея през задния изход. Нацупен и неудовлетворен.
По-нацупени и по-неудовлетворени обаче са индийците. Посрещнаха го като като цар, а го изпратиха по-зле и от пъдар. Както се пее в една песен от началото на прехода – човекът взе парите, каза: „Чакай малко”, хвана самолета, дръжте му следите.
И социалните мрежи го заляха с обиди. Не само нашите, а и индийските. Барабар с вече бившите му съотборници, които го обявиха за саможивец и егоист. Феновете пък се почувстваха обидени, защото българинът – цитат на местен запалянко: „Прибра си парите, обеща ни победи и голове, но накрая се качи на самолета и обратно за България”.
Така след гръцкия ПАОК Бербатов се провали на още едно място – Индия.
Това е самата истина и който я оспори, значи не гледа обективно на нещата.
Но за да бъдем напълно обективни, ще теглим чертата, връщайки се назад във времето. И като се върнем, можем спокойно да направим следното заключение: Залезът на футболиста Димитър Бербатов може да не е звезден, но цялостната му кариера е такава. На успял човек и на победител.
Митко остави трайна следа в Байер (Леверкузен), още по-трайна в Тотнъм и уникална в Манчестър Юнайтед. Това е самата истина. И който я оспори, значи или не разбира от футбол, или просто не харесва Бербо.Митко Бербатов пак сърдит и нацупен: След треньора на Керала нахока нагло и репортерите на летище София (ВИДЕО)Правите ме да изглеждам лош. Така се обърна Димитър Бербатов към екипа на bTV, който късно снощи го …Mar 5 2018bgsport.net

Купа на Лигата с „шпорите” и гол на финала, две титли на „Олд Трафорд”, две Суперкупи и една на Лигата, голмайстор на Висшата лига, а наскоро избраха хеттрика му срещу Ливърпул за най-великия в историята на най-популярното клубно първенство в света.
Само се замислете – след като Бербо си тръгна, „червените дяволи” и до днес нямат качествен централен нападател като него. Изключение направи единствено Робин ван Перси. А оттогава са изминали пет години.
В златните си сезони в Германия и в Англия Бербатов също взе парите и накрая също си хвана самолета. Но не каза: „Чакай малко”, а напротив – нижеше голове и влизаше в историята. Всъщност, той е там и ще остане там, макар залезът му да не е шампионски. Ама, като се замисли човек, повечето известни футболисти приключват по този начин кариерите си.
Не е толкова важно дали ветераните слизат от сцената с вдигната глава, по-важното е от каква сцена слизат. Тази на Бербо беше голяма, висока и от друго измерение… Съвсем скоро той ще слезе официално от нея и бъдете сигурни – няма да е нацупен и неудовлетворен.
* Коментар на Румен ИЛИЕВ
Източник blitz.bgФеновете на Керала ликуват: Чудесно е, че се отървахме от неблагодарника Бербатов, индийският футбол е по-добре без негоКоментарът на Димитър Бербатов срещу треньора на Керала Бластърс Дейвид Джеймс, който българинът пуб…Mar 4 2018bgsport.net

Коментари