Битка за Божинов в Италия, друг отбор ще пробва да го отмъкне от Катаня

779
Божинов червен картон

По всичко изглежда, че Валери Божинов отново ще играе в Италия. Крайната дестинация за Божигол обаче не е толкова сигурна, колкото изглеждаше вчера!

Самият нападател разкри, че днес трябва да е в Катаня, където да подпише договор с тима от Серия С, съобщава dsport. Според популярния италианския журналист Джанлука ди Марцио обаче в следобедните часове на вчерашния ден се е появил и нов италиански вариант за Божинов. Става дума за тима на Пескара, който се е активизирал по отношение на българина след информацията, че той ще премине в Катаня.

Още преди няколко дни Ди Марцио съобщи за интерес от Пескара към Божинов, но към онзи момент бившият играч на Ман Сити, Ювентус и Фиорентина бе резервен вариант за атаката като предпочитаният такъв бе Алесандро Матри. Самият Матри обаче бави отговора си към Пескара, което е накарало президентът Себастиани да възобнови разговорите с Божинов.

Днес би трябвало най-младият чужденец, дебютирал в Серия А, да пристигне в Италия, а Себастиани се надява да го убеди да пренебрегне договорката с Катаня и да премине в Пескара. Предимството на неговия отбор е фактът, че Пескара е част от Серия В (Катаня играе в по-ниското ниво Серия С) и се бори за позиция в плейофите за място в елита. Освен това в Пескара Божинов може да се събере с бившия си съотборник в Ювентус Никола Легроталие, който е треньор на тима.

Коментари