България ще се включи в обща кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов.
По думите му другите кандидати ще са Сърбия, Гърция и Румъния. Изказването на премиера дойде след четиристранна среща на високо равнище във Варна.
През 2030 г. Световното по футбол е специално, тъй като тогава се навършват 100 години от първия Мондиал, провел се в Уругвай.
До момента интерес към домакинството са заявили няколко държави, също обединени в общи кандидатури.Стоичков с любопитно разкритие за Бойко Борисов: Пред Бай Тошо и мене допусна уникална двойна грешка!Официалната биография на най-популярния българин по света Христо Стоичков излиза на пазара на 25 окт…Oct 23 2018bgsport.net

Като най-силна изглежда тази на Уругвай, Аржентина и Парагвай. Намерение да приемат световното имат също Англия, Ирландия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, както и Мароко, Испания и Португалия. Към момента България няма нито един стадион, на който може да се проведе мач от Световно първенство.
През септември Борисов повдигна темата за изграждането на нов национален стадион. Той каза, че държавата може да отпусне стотина милиона за едно „кокетно стадиоче“, ако българският отбор продължи с добрите си игри. Скоро след това той продължи, като определи националния стадион „Васил Левски“ за ненужен и призова да се проведе допитване за построяването на ново съоръжение в София.Бойко Борисов: Догодина може да извадим 100 милиона и да направим изцяло футболен стадионПремиерът на България Бойко Борисов заяви, че държавата може да инвестира 100 милиона лева в построя…Sep 11 2018bgsport.net

Коментари