Виктор Скрипник дузпа

Треньорът на Заря (Луганск) Виктор Скрипник призна, че неотсъдената дузпа за ЦСКА и червеният картон за Иван Турицов са били ключовите моменти в реванша между двата тима от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Както е известно, украинският тим спечели с 1:0 в Запорожие и елиминира „армейците“, след като седмица по-рано двата отбора направиха 1:1 в София. 49-годишният Скрипник поиска похвали за своите играчи, а не натяквания, че са били подпрени от съдиите в двете срещи.

„На всички беше ясно, че съперникът трябва да вкара гол. Без такъв нямаше как да продължи напред в турнира. Затова и играта ни беше настроена в тази посока, да не получим попадение. Постигнахме целта си, а помогна и показването на червения картон. Такива неща се случват във футбола. Виждате, че можеше да дадат дузпа срещу нас, а в следващата минута изгониха играч. Вероятно това беше ключовите моменти в този двубой – неотсъдената дузпа и червеният картон. Ние не можем да спорим за това“, призна Скрипник.

„Играхме според тактиката си и се предпазвахме от груби грешки. Не е важно кой е контролирал мача. Ние се стараехме да натискаме, за да вкараме гол и го постигнахме. Браво на момчетата. Точно три седмици от началото на сезона за нас и за това време изиграхме седем мача. В тях постигнахме пет победи и две равенства. Нашият съперник също имаше тежка програма. Това беше десетият им мач за един месец. С моите колеги обсъждахме този факт и мога само да похваля играчите. Напълно заслужават определението на онзи банер, който висеше на стадиона с надпис „Мъже“. Благодаря им“, обяви треньорът на Заря (Луганск).

„Не знам какво щеше да стане, ако бяха отсъдили дузпата и нямаше червен картон. Мога само да си представя. Съдията обаче взе своето решение. Не мога да кажа дали съдийските решения са предопределили изхода от двата мача, тъй като с времето някои неща се забравят. Дузпата, която получихме в първата среща принципно може да се отсъди, но може и да не се свири. Може да се каже, че Заря този път имаше късмет. Още един път ще повторя, че заради хвърлената енергия, начина на игра и елиминирането на съперник като ЦСКА, заслужаваме похвали, а не да се натяква, че са ни подпрели съдиите“, допълни бившият наставник на Вердер.

Коментари