В Русия побесняха след 1:5 в Разград: ЦСКА, не ви ли е срам?

458
В Русия побесняха

Руските медии реагираха мощно на обрата, който сътвори българския шампион Лудогорец срещу ЦСКА (Москва) в първата среща от груповата фаза на Лига Европа. Разградчани победиха с 5:1, след като губеха с 0:1 на почивката, а руските журналисти не спестиха изразни средства, за да подчертаят шока след обрата.

Най-меко е заглавието на агенция ТАСС, която определя случилото се в Разград като „студен душ“. „Съветски спорт“ използва „разгром“ и „кошмарна футболна вечер“ в материала си за двубоя, а „Газета.ру“ директно го нарича „позор“. „Спорт.ру“ също не пожали московчани и подкани читателите си да се запознаят със случилото се в Разград със заглавие – Ето как Лудогорец унищожи ЦСКА в Лига Европа. Не по-малко остър е специализираният футболен портал „Чампионат“, който директно пита – ЦСКА, не ви ли е срам?

Всички отбелязват, че исторически това е най-лошото представяне за руски отбор в едно полувреме от мач в евротурнирите, както и че загубата в Разград е най-тежката за „армейците“ в турнира след 1:4 от Арсенал през сезон 2017/18.

Коментари