„Удари ме с глава и лакът в лицето“ – шокиращи разкрития в делото срещу Райън Гигс

492
гигс

Уелската легенда Райън Гигс може да лежи до 5 години в затвора, ако бъде намерен за виновен по делото за домашно насилие срещу бившата си приятелка Кейт Гревил и по-малката й сестра Ема. Това стана ясно след старта на съдебния процес, при който бяха извадени на показ шокиращи разкрития срещу бившия футболист, предава Корнер.

Прокуратурата извади свидетелства за насилието, което Гигс е упражнил над двете дами. Обвинителят Питър Райт заяви, че личният живот на играча е бил свързан с „множество физически и психически посегателства“ в периода между август 2017 г. и ноември 2020 г.

Гигс е обвинен и в нападение над двете сестри в дома му на 1 ноември 2020 г.

„Това е история за контрол и принуда над жена, която е смятала, че е обичана и уважавана. Г-н Гигс е обожаван заради уменията си на терена, но зад затворените врати е имал много по-уродлива и зловеща страна на характера си. Включително изневери. В крайна сметка, след години на сътресения, когато Кейт Гревил прогледнала, тя осъзнава, че трябва да се отстрани от неговата сфера на влияние“, обявиха от прокуратурата.

И извадиха шокиращи доказателства за случилото се между тримата на въпросната дата. Тогава Кейт искала да се изнесе от общия дом и да отиде на хотел, но била сгащена от Гигс точно в момента на събиране на багажа.

„Докато тя напускала домашния адрес на ответника, той се върнал и започнал да спори с нея и да се опитва да я спре да си тръгне. В последвалата кавга те се сбили на пода, преди сестрата на г-жа Гревил да се намеси. Г-н Гигс умишлено я е ударил с лакът в челюстта, след което спорът се е пренесъл в кухнята. Там г-н Гигс удря приятелката си с глава в лицето, причинявайки й отток и синини. След това сестрата на Кейт – Ема, се обажда в полицията и бившият футболист е задържан“, обясни прокурорът по делото.

Адвокатът на Гигс обаче бе категоричен, че клиентът му винаги е бил по-темпераментен, но никога не е прекрачвал границите. Като свидетели по делото, за да потвърдят това твърдение, пък са призовани сър Алекс Фъргюсън и Гари Невил.

От екипа на Гигс, който бе принуден да подаде оставка като мениджър на Уелс, са категорични в невинността му и се надяват да се стигне до оправдателна присъда. Твърдението на адвоката е, че нараняванията по лицето на Кейт Гревил са от падането на пода, а не от удар. Също така се твърди, че Гигс е бил ритнат в лицето, а сестрата също се е намесила, за да упражнява насилие.

„Става въпрос за гадна и нелепа лъжа, дори да е имало някакъв физически контакт, е бил случаен и не е била ударена нарочно“, твърдят от екипа на футболната легенда.

Процесът трябва да приключи до 10 дни, а на предварителните изслушвания Гигс отхвърли всички обвинения и пледира невинен. Доказателствата на прокуратурата, подплатени с показания на дошлите на място полицаи, обаче са солидни и е много вероятно да се стигне до осъдителна присъда.

Това не е първият път, когато личният живот на Гигс е обвит в скандал, след като през 2011 г. беше разкрито, че той е имал осемгодишна връзка с Наташа Лийвър, съпругата на брат му Родри Гигс.

Коментари