Феновете на Динамо бесни: Вместо истински европейски съперници – Левски

4308
динамо левски

Левски ще примери сили с Динамо (Киев), бе обявено вчера. Украинският гранд ще изиграе няколко контроли, докато местното първенство е спряно заради руската инвазия.

Феновете на Динамо обаче излязоха с любопитна позиция около процесите в клуба. Привържениците негодуват как родните играчи ще играят контроли за клубния отбор, вместо да се включат към заниманията на гордостта на Украйна – националният отбор, който има реалният шанс да се класира на идния Мондиал. Още по-любопитно е мнението им за предстоящите контроли, в които са „поканени да гледат мачове срещу Левски, Клуж и Австрия, вместо с Милан, Барселона, Аякс и ПСЖ“, съобщава Гонг.

„В този труден за страната момент ние определяме поредната позиция на ръководството на Динамо като такава, която за пореден път нанася загуби на имиджа на киевския клуб и е в противоречие с интересите на Украйна. Наскоро бяха одобрени актуализираните дати на мачовете на националния отбор на Украйна за Световното първенство. Излишно е да казваме, че участието на Украйна в подобни световни форуми е престиж за страната, а в сегашните условия е още една радост за нашето население. За широката публика националният отбор по футбол на Украйна е основният отбор на страната. Последното изявление на ръководството на Динамо обаче е изненадващо.

Широката публика се изправи пред ситуация, в която собствениците на Динамо поставят клуба над националния отбор и собствения си интерес над националния, под прикритието на правилата на ФИФА и мнението на румънския наемник Луческу, който не може да разбере санкциите срещу руснаците. Във време, когато украинският национален отбор има всички шансове да отиде на Световното първенство, а старши треньорът му обявява тренировъчния лагер, ръководството на Динамо е убедено, че приятелските мачове, които нямат турнирно значение, са много по-важни от подготовката на националния отбор . Отборът, който се смята за национално богатство, отказва да следва интересите на националния отбор на Украйна. Ето как изглежда за широката публика. И това се случва в момент, когато целият свят гледа Украйна!

Въпреки изключително негативното ни отношение към УФС, начело с все още неосъдените Павелки и Костюченко, действията на Динамо трудно могат да се нарекат другояче освен саботаж срещу националния отбор. Мачовете с грандове на европейския футбол, за които Динамо беше пуснат в чужбина, сякаш не се случват. Вместо Милан, Барселона, Аякс и ПСЖ сме поканени да гледаме мачове срещу Левски, Клуж и Австрия. Галатасарай е 14-и в шампионата, а Айнтрахт е 10-и. Това са най-важните съперници, заради които Динамо в момента не може да пусне играчите си в националния отбор.

Все още има наивници, които смятат, че Суркис изпълнява обещанията си. Също така, според нашата информация, Григорий Суркис се е върнал в Киев и търгува с украинските власти, за да запази мястото си под слънцето. Имаме една голяма мечта – Украйна и футболът в частност най-накрая да се отърват от цялата тази мръсотия след войната“.

Коментари