Английски футболист от Висшата лига е видян да употребява кокаин в тоалетната на нощен клуб. Новината беше разкрита от вътрешен източник пред таблоида в. „Сън“. Името на играча не се разкрива.
Всичко се е случило на коледно парти, което футболистите и мениджърът на тима са си организирали. По едно време въпросният играч се отделил в тоалетната и дръпнал три линии от наркотика. Половин час по-късно му било извикано такси, което да го прибере. Мнозина погрешно останали с впечатлението, че става дума за злоупотреба с алкохол.

„Всички в клуба говорят за случая. Това не беше официалното коледно парти на тима, а кратко събиране за по няколко питиета след мач. Присъстваха голяма част от футболистите и мениджъра. Един от играчите го е видял да шмърка магистрали в тоалетната. Половин час по-късно вече беше тотално надрусан. Челюстта му беше увиснала, а самият той изглеждаше като парцал“, признава информаторът.
„Не е бил пиян. Мениджърът беше бесен и го изведе през задния вход и му взе такси. Мислеше си, че играчът е пиян. През целия сезон има проблеми в съблекалнята, а този случай не помага на ситуацията. Резултатите до момента не са добри. Ден преди това футболистът е дал чисти проби за употреба на забранени вещества и е знаел, че скоро няма да го проверяват“, допълва източникът на „Сън“.

Футболистът във Висшата лига може да бъдат наказани със спиране на състезателните права за период от две години, ако дадат положителна проба за наркотици. През миналия сезон са направени над 5000 тестове на играчи, включително 1923 на футболисти от елита. Година по-рано броят е бил 1171. 1109 проби са взети в Чемпиъншип, 638 в Лига 1 и още 610 в Лига 2.

Коментари