Капитанът на България прибра четири заплати от Спартак и напусна клуба

857

Капитанът на родния национален тим по футбол Ивелин Попов вече е свободен агент.
Раздялата му с московския гранд Спартак бе напълно очаквана, след като Попов не попадна в плановете за зимния подготвителен лагер на тима. Попов, който имаше договор с московчани до 31 май, е получил 4 заплати накуп, за да разтрогне договора си по взаимно съгласие.

Сделката е чудесна за родния национал, който получаваше по 1,8 милиона евро на сезон. Така Попов е взел 600 хиляди евро, за да се раздели с клуба си. Интерес към него не липсва, а предложения има от Русия, Китай и Турция. Фаворити според медиите в Москва са Динамо, Ростов и Рубин, готови да вземат опитния играч без трансферна сума.

„Благодаря за незабравимите моменти! Никога няма да забравя шампионския сезон, прекрасните вечери в Шампионската лига и Лига Европа! И най-вече – невероятните фенове, които са шампиони всеки ден! Спартак не е просто мой любим отбор, Спартак се превърна в част от семейството ми! Благодаря!!!, написа той в социалните мрежи. Той прекара 4 години в тима, като изигра 97 мача, а през 2017-а спечели титлата на Русия.

Коментари