Бурята след Ливърпул – Сити продължава, Клоп ще съди босовете от Абу Даби

2269
Клоп

Юрген Клоп определено не е човек с опит в дипломацията и отказва да си мълчи по теми, които често във футбола се премълчават. Германският мениджър на Ливърпул се готви за съдебно дело срещу собствениците на Манчестър Сити, които го нарекоха „ксенофоб“ и причинител на скандалите, които се разиграха в неделя на дербито между двата отбора във Висшата лига.

Преди срещата Клоп нападна Сити с обвинения, че има неограничен финансов ресурс, че е субсидиран с държавни пари от Абу Даби и т.н. – неща, които в общи линии са ясни и за всеки в и извън футбола, пише Корнер.

Вербалната атака бе последвана от грозни сцени на стадион „Анфийлд“ – феновете на гостите описаха сектора си с обидни слогани, пееха песни за трагедията на „Хилзбъро“ със загинали привърженици на домакините…

Те пък замеряха с монети Пеп Гуардиола, треньора на Сити. Клоп бе изгонен от рефера за мощно изригване срещу четвъртия съдия и страничния арбитър.

И след мача взаимните обвинения не спряха, а един от директорите на „гражданите“ бе цитиран в английските медии да нарича Юрген „ксенофоб“ и човек, разпалил напълно ненужно омразата преди двубоя.

„Това е последното нещо, което съм аз – каза във вторник Клоп. – Знам какви са разбиранията ми и не съм ксенофоб, нито разпалвам омраза. Понякога говоря твърде открито и на мнозина това не им харесва. Понякога и съм криво разбран, грешно цитиран или друго. В случая просто казах неща, които не са по вкуса на всеки. Не виждам защо трябва да сме приятели с хората от Сити. Имам достатъчно приятели.“

Часове след тази му пресконференция местният в. „Ливърпул Ехо“, който е много близо до клуба, съобщи: германецът ще съди въпросния директор и управата на Сити за думата, с която е бил наречен.

Коментари