Ливърпул обяви раздяла

Ливърпул официализира раздялата с Даниел Стъридж и Алберто Морено. Договорите на двамата изтичат в края на месеца и няма да бъдат подновени. Съдбата на нападателя и защитника беше ясна от дълго време насам. Мениджърът Юрген Клоп не пропусна възможността да изкаже благодарността си към тях.

“Смятам, че Даниел си заслужи правото да бъде приеман за един от великите футболисти в новата история на Ливърпул. Той дойде в клуба в момент, когато се опитвахме да изградим отбора наново и да се върнем сред най-силните. Някои от отбелязани от него попадения се оказаха много важни за Ливърпул. Стъридж е един от играчите с най-добър завършващ удар, които съм виждал. Той забива голове, за които си казваш, че са невъзможни. Както мнозина от състезателите в тима, така и Даниел трябваше да бъде търпелив и да помага, когато се налагаше. Но дори и през този сезон ролята му беше важна”, коментира Клоп. Тъмнокожият бивш национал на Англия премина на “Анфийлд” през 2013-а година и завършва кариерата си в клуба с 67 попадения в 160 срещи.

В същото време Морено си тръгва след 141 двубоя за пет сезона. “Алберто е човек, чиято същност се вижда на терена. Той е жизнен, кипи от енергия и винаги е позитивен към нещата. Изключителен характер, който винаги е гледал да се раздава в името на отбора. Наясно съм, че през последната кампания и края на предходната той не получи исканото и заслуженото от него време на терена. Но приносът му не трябва да бъде омаловажаван. Заради начина, по който тренираше, целият тим винаги даваше максимума от себе си. Алби е футболист от световна класа и знам, че в близкото бъдеще той отново ще бъде част от испанския национален тим”, каза мениджърът по адрес на Морено.

Коментари