За някои може да звучи невероятно, но е самата истина. Станимир Стоилов, който за последно водеше националния отбор на Казахстан, е вариант за треньор на световноизвестен тим. Става въпрос за турския Фенербахче, съобщи агенция „Блиц“, като се позова на достоверни източници.
„Фенерите” в момента са в нечувана криза. Намират се на фаталното 13-о място и са само на четири точки от зоната на изпадащите. Начело на истанбулския гранд е Ерсун Янал, но раздялата му с клуба е на 100 процента сигурно.Петър Курдов изравни със земята Мъри Стоилов: Такава обида и от ЦСКА нямамеЛегендата на Левски – Петър Курдов, направи парещ коментар относно теми свързани със „сините“. Ето к…Jan 28 2019bgsport.net

Въпросът е кой ще седне на горещия стол. Вариантите са няколко, сред тях има доста известни имена в европейския футбол. Там обаче фигурира и името на Станимир Стоилов, който е с повече от отлична треньорска визитка. Мъри започна възхода си в Левски, извеждайки го до четвъртфинал за Купата на УЕФА и влизане в групите на Шампионската лига през 2006 година. Най-големите си успехи той постигна в Астана (Казахстан), където спечели четири титли, една купа и една Суперкупа на страната. Под негово ръководство отборът участва веднъж в групите на Шампионската лига и два пъти в тези на Лига Европа.

Междувременно стана ясно че фенове на Левски имат идея да отдадат по нестандартен начин почитта си към легендите на клуба, които вече не са между живите. Те планират да изградят нещо като алея на славата, която да носи името „Небесен сектор Б“. Той ще бъде разположен в подстъпите към централната трибуна на стадион „Георги Аспарухов“.
Средствата за построяването му пък ще бъдат осигурени от дарение на Станимир Стоилов. Мъри вече неведнъж е заявявал, че след като получи дължимите от дълги години от клуба суми, то ще ги предостави на организираните фенове на Левски, които да решат как да бъдат похарчени. Предишното ръководство на клуба заведе иск в съда срещу Стоилов заради парите, които трябваше да му бъдат платени. Те са в размер на около 70 хиляди лева.

Новият изпълнителен директор Павел Колев пък вече заяви, че казусът между двете страни ще бъде решен.
На „Герена“ вече трябваше да има действащ музей на спортната слава. Място за него е отредено в сектор А. Пускането му обаче беше отлагано на няколко пъти. И все още няма насрочена дата, от която обектът ще заработи.
Едва ли това ще стане до края на настоящия сезон. Експонатите, които ще бъдат изложени в него, се събират от привърженици, които членуват в клуба „Сини сърца“. Преди време те имаха представител в Управителния съвет на Левски.Пази Боже, от левскари като Мъри Стоилов„Допускам, че тези редове ще предизвикат истински гняв и недоволство, че ще доведат до многопосочни …Jan 30 2019bgsport.net

Коментари