Край на сагата: Неймар подписва договор за 5 години с Барса

1333
Неймар подписва договор за 5 години с Барса

Неймар е още една крачка по-близо до Барселона. Според вестник „Спорт“, бразилецът е имал среща лично с президента на каталунците Хоспе Мария Бартомеу, на която веднага е приел предложението да се завърне на „Камп Ноу“.

Изданието твърди, че южноамериканецът е дал устно съгласие за 5-годишен договор. Той се съгласил и на огромно намаление на заплатата, която взима в момента в Пари Сен Жермен, само за да напусне „Парк де Пренс“.

В момента Неймар получава по 36.8 млн. евро на сезон от парижкия гранд, което прави по 3 млн. евро на месец или 100 хил. евро на ден. Но ако се стигне до преминаването му в Барселона, максималният размер на възнаграждението му ще е 24 млн. евро годишно, което е един и половина пъти по-малко от сумата в Париж.

Горе-долу такава беше заплатата му и при предишния му престой в клуба. Той обаче реши да поеме в посока „Парк де Пренс“ през 2017 г., а за него клубът получи 222 млн. евро. Само че тези две години бяха кошмарни за Неймар и той иска да се махне и да се върне в клуба, в който досега е бил най-щастлив в кариерата си.

Другото условие, което футболистът е трябвало да изпълни, за да се стигне до повторен негов трансфер при каталунците, е да се откаже от съдебното дело срещу клуба. То е за бонус от 26 млн. евро, който не му беше изплатен при трансфера в ПСЖ. Той беше за лоялност към Барса и затова ръководството го оттегли, а битката се пренесе в съда.

Според вестник „Спорт“, Неймар изобщо не е поставял условия, а просто е искал да се завърне сред приятелите си в съблекалнята на Барселона. Той е бил наясно, че откупуването му от Пари Сен Жермен ще струва твърде скъпо на бившия му клуб и затова се навил на предложените от Бартомеу параграфи и изявил готовност да направи всичко необходимо, само и само да не играе повече във Франция.

Коментари