От животът е безпаричен боклук до… финал в Шампионската лига: Историята на Анди Робъртсън е вдъхновяваща

5128

Допреди няколко години може би и най-запалените футболни фенове не бяха чували за играч на име Андрю Робъртсън. Е, това бързо се промени през последния сезон, след като футболистът на Ливърпул вече е считан за един от най-добрите на своя пост в цял свят.
Как обаче започна всичко за левия бранител?
Кариерата на шотландеца не започва по най-блестящия и мечтан за всеки футболист начин.
Само преди шест години той е футболист на третодивизионния шотландски Куинс Парк, който е първият тим в кариерата му. През този си период той очевидно изпитва трудности, за които сам споделя в… „Туитър“.
През 2012 година Робъртсън пише следното: „Животът на тези години е безпаричен боклук. Трябва ми работа„.И големият ас на Ливърпул Мохамед Салах се зарадва на ЦСКА (СНИМКИ)Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах се зарадва на шал на ЦСКА. Той подписа фенския артикул в САЩ.…Aug 1 2018bgsport.net

Още следващата година обаче съдбата на младока се усмихва, тъй като той е привлечен във втородивизионния Дънди Юнайтед, за когото играе един сезон.
След прекрасни изяви с екипа на „терористите“ през 2014 година той преминава в небезизвестния Хъл Сити.
Следват нови страхотни изяви на Анди Робъртсън, който се утвърждава като титуляр при „тигрите“, като през това време хваща окото на най-големите английски отбори Ливърпул и Манчестър Юнайтед.
Три години след трансфера в Хъл, той вече е футболист на „червените“ от Мърсисайд, които плащат 10 милиона паунда за правата му, а неговото възнаграждение в Ливърпул е 50 хиляди паунда седмично.

Още в първата си година при мърсисайдци Робъртсън достига финал в Шампионската лига, който стартира като титуляр и е един от най-добрите на терена, въпреки че неговият тим губи с 1:3.
Е, няколко месеца по-късно приказката за Робърстън продължава, тъй като сърцатият бранител вече е и капитан на своята страна Шотландия, което бе обявено само преди няколко дни!
Това е историята на Анди Робърстън. Това е историята, която вдъхнови мнозина, за които „животът е безпаричен боклук“. Това е историята, която ги накара да търсят на свой ред приказка, подобна на шотландския бранител.Така се прави в нормалния свят: Ливърпул предаде Салах на полициятаЛивърпул предаде египетската си звезда Мохамед Салах на полицията заради употреба на мобилен телефон…Aug 14 2018bgsport.net

Коментари