Официално: Десподов се събра отново с Ел Маестро

341
десподов

Кирил Десподов официално е играч на Щурм (Грац). Родният национал ще играе под наем в австрийския клуб от Каляри през този сезон. Няма информация дали в договора между двата клуба има опция за закупуване.

Крилото не попадаше в сметките на треньора на Каляри Роландо Маран и за него бе по-добре да смени клуба. Името на Десподов се спрягаше за Кротоне, Цървена звезда и турския Гьозтепе.

В крайна сметка той отново се събра с Нестор ел Маестро, който е треньор на Щурм.

„Търсихме офанзивен играч през последните седмици. Удовлетворен съм от факта, че подписахме с Кирил Десподов. Със своята динамика и реализаторски качества, той ще бъде от полза на нашия тим“, каза директорът на Щурм Гюнтер Крайсл.

„Убеден съм, че Десподов ще помогне на нашия отбор през този сезон“, добави Ел Маестро.

Самият футболист заяви пред официалния сайт на австрийците: „Щурм е отличен клуб. Искам да спечеля всеки мач с отбора оттук нататък. Радостен съм, че ще работя отново с Нестор ел Маестро и съм сигурен, че можем да постигнем много през сезона“.

Десподов изигра едва 4 мача за Каляри, в които бе на терена само 101 минути. Не се разписа. От началото на сезона не попадаше в групата на „рособлу“ в Серия „А“.

Коментари