Над 230 хиляди души изпратиха Пеле в последния му път

375
Пеле

Над 230 хиляди души се поклониха пред Краля на футбола Пеле във Сантос, преминавайки покрай отворения ковчег на стадиона в квартал Вила Белмиро, предава Корнер.

Легендарният нападател си отиде от този свят през миналата седмица на 82-годишна възраст след боледуване от рак на дебелото черво.

Шествието започна на стадион „Урбано Калдейра“, дом на Сантос, за който Пеле изигра над 630 мача в своята кариера. Продължава повече от три часа.

Премина и до къщата, където живее неговата 100-годишна майка Селест Арантес. Той е първото й дете, като го ражда на 17-годишна възраст на 23 октомври 1940 година.

„Тя се държи, но живее в нейния собствен свят“, казва нейната дъщеря Мария Лусия, уточнявайки, че майка й не може да осъзнае, че синът й е мъртъв.

Планът е шествието да приключи в Memorial Necropole Ecumenica, където ще се проведе погребение, на което ще присъстват само членовете на семейството. Краля на футбола ще бъде кремиран, а урната с праха му ще бъде положена на деветия етаж до тази на неговия баща Додиньо.

Повечето фенове, които изпращат Пеле, носят емблематичната жълта тениска на Бразилия или бялата на Сантос. Те отдадоха почит към него още при научаването на неприятната новина, събирайки се пред болница „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло.

На шествието присъства и президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва, който съвсем скоро положи клетва.

Коментари