Навсякъде протестират срещу локдауна, а в Сараево – срещу Петев (ВИДЕО)

704
протест петев

Група от около 40 босненски ултраси се събра на протест пред сградата на местния футболен съюз, за да изрази възмущението си от назначението на Ивайло Петев за национален селекционер на страната, предава Корнер.

Именно днес бе официалното представяне на българина, който бе назначен преди седмица, а целта пред него е да класира балканската страна за Мондиала в Катар следващата година. Той ще трябва да пребори конкуренцията на световния шампион Франция, както и отборите на Украйна, Финландия и Казахстан.

Още в седмиците преди официалното му назначение, настроенията в Босна не бяха особено положителни към него, като реална подкрепа той имаше само от президента на местната федерация Елведин Бегич и някои от неговите приближени. Дори мнозинството във футболния Изпълком се противопостави, но тежката дума на президента се оказа решаваща.

Транспаранти с надписи „Достатъчно“ и „Не можете да ни купите“ бяха опънати от местните ултраси, около които има сериозно присъствие на полицаи и до ексцесии едва ли ще се стигне.

Самият Петев коментира събралите се пред сградата ултраси и поиска доверие от босненската общественост, за да постигне нужните резултати.

„Ако имаше 10 000 души, може би щях да съм притеснен. Аз знам какво правя и за какво съм тук, оставете ме да работя и ще постигна резултати. Ако те са лоши, аз ще поема отговорността.

Бях изненадан от някои негативни коментари, но все пак благодаря на медиите. Вярвам в себе си и в моя отбор.

Групата ни е трудна, но ще опитаме да спечелим всеки мач. Ще видим дали ще се случи, но очакванията и амбициите са големи, заради което приех тази работа.

Не съм най-идеалния на света, но знам какво мога, знам какво могат и играчите. Можем да постигнем страхотни неща“, заяви Петев по време на първата си пресконференция.

Коментари