„Най-значимото нещо през годината е Максим Тук в България“, гласи коментар под обзорното видео Russian Hooligans 2017 в YouTube канала okolofutbola.tv.
Става въпрос за кърватата визита на хулигана на Спартак (Москва) Максим Тук за мача между Локомотив Пд и ЦСКА на „Лаута“ точно преди месец.
Агитките на двата отбора се сбиха на терена, а руският плондер бе най-дейният участник в мелето и отнесе най-много шамари. Накрая бе сериозно ранен, притиснат до една от резервните скамейки от 4-5 хулигани на ЦСКА, след което прекара няколко дни в ареста. „Максим е №1“, отговарят на коментара от профила на okolofutbola.tv в сайта за видео споделяне.Да си взема ватенката и да го прибират на топло! Този руски плондер е от главните провокатори на боя на „Лаута“Тартор на агитката на Спартак (Москва) може да се окаже провокаторът на боя на „Лаута“, в който учас…Nov 27 2017bgsport.net

От okolofutbola.tv разясняват, че това е първото обзорно видео и в следващите дни ще има още едно.
„2017-а беше спокойна година в Русия преди Световното първенство. Поради различни причини, хулиганската среда е в хибернация, а пробуждането се очаква не по-рано от есента на следващата година. Независимо от това, не може да се каже, че дейността на хулиганите извън кулисите е била сведена до минимум.
Тази година имаше доста интересни срещи и преплетени пътища. Не можем да разкажем за всички битки, но можем да ви покажем общата картина! И така – как мина тази година месец след месец – вижте във видеото“, пишат хората на Максим Тук.
Източник novsport.comИзвънредно! След масовия бой на „Лаута“ – вкараха руския плондер зад решетките, ето и присъдите на останалите биячиТарторът на руската група „Банда Тука“ Максим Тук бе осъден на 10 дни, които ще прекара в структура …Nov 28 2017bgsport.net

Коментари