Защо властта се мъчи да спаси Левски? Вижте как „сините“ орезилиха България (СНИМКИ)

1992
Левски изборите

Фенове на Левски са изрисували с раситски символи редица стени в англисйкия град Престън, съобщават местни медии. Най-много те са на моста на „Елдън Стрийт“, но такива има също на Уинкли, Орчард Стрийт и Стокс Роуд.

Надписи „София Запад 1999“, „1914“ и други подобни подсказаха, че става дума за фенове на българския клуб. Англичаните са вбесени, че покрай написаното „1914“ има нацистки кръст, а същият такъв фигурира и след „София Запад 1999“. На снимките, които разпространи полицията, скандалните символи нарочно са скрити.

Графитите бързо бяха премахнати, но местните власти разследват кой стои зад изрисуването им и молят гражданите да споделят информация, ако разполагат с такава.
„Безотговорно, обидно и неприемливо! Символите на расизма и геноцида нямат място в Плънингтън или Престън“, каза общинският съветник Пав Ахтар.

„Като се има предвид съвсем скорошното отбелязване на Деня на победата в Европа, те също са обидни за онези британски войници и войници от Британската общност, които рискуваха и загубиха живота си, борейки се за свободата от фашизма“, допълни той.
„Водим разследване в момента“, пък бе краткият коментар от полицията в Престън.

Коментари