Ето какво е заковало бабаитите от „София-Запад“, които пребиха Слави Ангелов

1688
Слави Ангелов

Обвиняемите за нанесения жесток побой на журналиста Слави Ангелов – близнаците Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев, са уличени по изхвърлен фас и ДНК, извлечено от плетената шапка на единия, пише „Телеграф“.

Тримата бабаити, които са членове на синята фракция Левски „София-Запад“, са засечени по камерите за видеонаблюдение как се изтеглят от местопрестъплението с автомобила си. Това бе потвърдено и в спецсъда, който взе решение да остави и тримата за постоянно зад решетките.

В хода на онлайн заседанието стана ясно, че има безспорни доказателства, че триото боксьори са пребили зверски журналистка Слави Ангелов, като са го удряли с метални боксове и тръби на 17 март.

От МВР продължават да издирват поръчителите на жестокото нападение. Близнаците и Митрев категорично са отказали да съдействат на разследването.

Според обвинението агресорите са направили престъпен сговор за причиняване на телесна повреда на Слави Ангелов. Отделно тримата имат обвинение за държане на високорискови наркотици – кокаин.

Част от уликите срещу биячите са ДНК, иззето от шапка, и угарка от цигара, които са открити край мястото на престъплението. Специализираният съд прецени, че по делото има достатъчно доказателства, от които може да се направи извода, че задържаните са извършили деянията, за които са обвинени.

Другият мотив да бъдат оставени зад решетките е, че има опасност да извършат ново престъпление.

Коментари