Синя война: Левски срещу Гонзо, феновете срещу Левски

386
Левски Георги Иванов

Левски пусна официално становище, в което обяви, че се разграничава и осъжда изказването на техническия директор на БФС Георги Иванов. Преди няколко дни Гонзо коментира националния ни тим и заяви, че докато той отговаря за него “чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата” няма да играе за България.

Ето какво пишат от Левски:

„ПФК Левски“ се разграничава и осъжда изказването на техническия директор на БФС и бивш изтъкнат футболист на клуба Георги Иванов от 24.01.2023 г. „ПФК Левски“ не приема расизма и дискриминацията под каквато и да е форма“.

Една от най-големите фен групи изрази недоволството си от поведението на ръководството на Левски, заради декларацията срещу една от легендите на клуба Георги Иванов-Гонзо. Организация „Ултра Левски“, публикува в социалните мрежи позицията си в подкрепа на бившия нападател на „сините“:

„Нашата организация твърдо се противопоставя на днешната „позиция“, изразена в официалните канали на ПФК Левски, относно една от легендите на нашия вековен клуб – Георги Иванов. Изумени и учудени сме от бързата реакция на клуба, когато трябва да се нападне „наш“. Не става ясно кой по-точно искаше мнението на клуба и кое е налагало клуба да „осъжда“ изказване на Гонзо, което няма нищо общо с клуба. Изказване, изкарано от контекста, в което се твърди, че в националния отбор трябва да играят млади българи, а не бразилци, нигерийци или сърби. Нима това не е така и клубът ни осъжда това? Нима това в момента е най-големия проблем на ПФК Левски?

Очевидно най-лесно е да хвърляме кал върху нашите легенди, докато кротко и услужливо си мълчим срещу тези, които с години бълват лай*а върху отбора и неговите привърженици! Призоваваме администрацията на ПФК „Левски“ да се съсредоточи върху огромните проблеми от всякакво естество налегнали клуба и да спре да се изявява като морален стожер и последна съдебна инстанция!

Кога на Гонзо паднете, паднете…“

Виж още:Най-култовото интервю на Боримиров: Гонзо има два грама мозък!Годината е 2011-а, месец януари. На „Герена“ се е разразила война между Даниел Боримиров и Георги Ив…Jan 13 2023bgsport.net

Боримиров май е бил прав! Гонзо: Не ме разбрахте правилно, имах предвид точно каквото казахТехническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо реши да се оправдае за откровено расисткото си изка…Jan 26 2023bgsport.net

Буря след думите на Гонзо за „играчи с друг цвят на кожата“Буря от недоволство на тема „расизъм“ се развихри в социалните мрежи след изказването на техническия…Jan 25 2023bgsport.net

Коментари